Vestia Rotterdam, Oleander Bloeit

Wij zijn gevraagd door de woningcorporatie Vestia uit Rotterdam om als ondersteuning aan de wijkaanpak Oleander Bloeit een informatief scherm te ontwikkelen. Op dit scherm zullen bewoners van de wijk net als op de website van Oleander Bloeit de laatste nieuwtjes en informatie over activiteiten die in de wijk georganiseerd worden kunnen vinden.


Project Achtergrond

Een nieuwe methode van bewonerscommunicatie: een 42 inch ‘touchscreen’ op de ruit van de Kleine Villa in de wijk Bloemhof. Hier kunnen bewoners terecht voor informatie over allerhande activiteiten, foto’s, filmpjes en nieuwtjes uit de wijk, door simpelweg met hun wijsvinger het scherm aan te raken.

Het nieuwe communicatiemiddel versterkt de identiteit en maakt de bewoners trots op hun buurt. Door de sterk visuele en eenvoudig tekstuele vormgeving, draagt het touchscreen daarnaast bij aan de verrijking van de taal van kinderen en volwassenen.

Uitwerking

In samenwerking met MediaMedics, die verantwoordelijk zijn voor de website van de wijkaanpak, hebben we een directe koppeling kunnen maken met de nieuwsberichten en content op de website.

Het display werkt door middel van een 42 inch LCD scherm, dat binnen geïnstalleerd is, die communiceert met de touchfolie die het raam bevestigd is. Hierdoor kan er vanaf straat door de content op het scherm gebladerd worden.