Atlant Zorggroep Interactief Concept

Interactieve informatie voorzieningen in de ouderen zorg in Apeldoorn.


Project Achtergrond

Internarrow is door de Atlant Zorggroep gevraagd om te kijken hoe we informatie op een moderne, maar eenvoudige, manier aan bewoners in de ouderenzorg kunnen faciliteren. Hiervoor hebben we een concept bedacht met een interactief groot touchscreen waarop bewoners informatie betreft activiteiten en andere bewoners gerelateerde informatie kunnen verkrijgen.

Uitwerking

De toegevoegde waarde is dat de seniore gebruiker nu op een zeer eenvoudige wijze zorgcentrum gerelateerde informatie kunnen bekijken, zoals activiteiten en dagmenu’s en zo ook stapsgewijs gewend raken aan de nieuwe technieken. De hele applicatie wordt door middel van een centraal online CMS aangestuurd zodat medewerkers eenvoudig de bewoners van het zorgcentrum kunnen informeren.

In 2012 zijn we met een pilot gestart op 2 locaties in de regio Apeldoorn om vervolgens in 2016 een complete uitrol met een vernieuwde applicatie te doen naar alle locaties in de regio Apeldoorn. Op dit moment hangen er op 8 locaties in totaal 12 grote touchscreens om de bewoners te informeren en entertainen.

In de media

Krantenartikel van De Stentor (7 Juni 2012)
Krantenartikel van De Stentor (10 Juni 2012)


Meer informatie over onze projecten in de zorg te vinden onder www.internarrow.nl/zorg